Fågelholkar i farten




Under augusti var det vår stads tur att anordna Nolia mässa. Vore det inte för min arbetsgivare hade jag nog inte varit en sån filitg mässbesökare som jag var detta år. Två besök hann man med. Inköp: ett stycke stekpanna. En för induktionshäll, som jag naturligtvis inte har.

När jag och min väninna stod och spanade in utbudet kom en utställare fram, sneglade på oss och sa: "Ja, det går då inte att ta miste...Mor och dotter".  Vi bara gapade. Två fågelholkar var alltså ute och shoppade. Till slut frågade min kompis vem som i så fall skulle vara mamman. Hon var inte sen heller att utnyttja situationen. Hon blev ett sadelskydd rikare, kraftigt rabatterat! Det är härliga takter det. Underbara takter!

För övrigt var hon förbi igår. Hon gillade inte alls citronsåpan.




(en parantes från vardagen)



Jag har en dålig ovana. En och en. Vad säger jag?! Nej det var illa, nu höll jag på att gå osanningens väg.  Jag har faktiskt fler än en. Men i alla fall den ena av dem måste jag verkligen ta itu med. Kruxet är att jag vet inte vart jag ska börja. Eller rättare sagt; hur börjar jag. Vart går starten? När går starten? När vet man att man kommit i mål? Kan det vara så illa att man måste upprätta en slags handlingsplan, järnet med floskler på mål&mått, visioner och sådär?.... Hmm. Jag har märkt att det tar tid att komma igång. Åsa (mitt personliga bollplank och klagomur till syrra) och jag pratade igår om att det finns situationer man måste finna sig i, som stjäl tid. Enormt med tid. Det blir ett slags svinn på tid... Så faktiskt. Nu funderar jag på att strunta i att få bort den där ovanan. Ett beslut tar ju inte mer än en fjuttig sekund................*Poff*.................Fort var hä gjort. Beslutet är taget. Jag fortsätter med ovanan. Här ska ingen tid spillas!



(Min pappa är så fäjjen.  Äppelträdet han planterat bär frukt. Där syrran bor plockar man fallfrukt när man går hem från jobbet. Hur lyxigt låter inte det.)








 



 


Doften av citron



Ibland kan jag längta efter doften av citron. Jag blir liksom pigg av den.  Grummes nya såpa [ Citronsåpa ] är så frisk och uppiggande att man kan lukta på den istället för att ta en promenad när man inte har ork. Och bäst av allt. Från och med nu kommer det att kännas fräscht att gå fram med diskatrasan. Vilken underbar produkt. I loooove it!



lemonsoap











Foto: Lånat från Annamaya.se






 


 



 


Jag har lagt till med en ny tradition



Jag har kommit på att jag älskar traditioner. I alla fall vad gäller att hitta på nya. Här får ni ta del av den senaste :)



 





....Solen sken. Ljudlöst paddlade vi fram. Osökt kom vi in på cowboys och indianer. Varför leker ingen det nu för för tiden? Och sittsuran. Den grönskagararanterade godingen. Har den helt försvunnit, eller?...




Jag och tekniken

Teknik är bra så. Så länge den fungerar vill säga. Man kan göra mycket roligt med den. I brist på annat kan man tex redigera bilder i photoshop. När tekniken inte funkar är det inte skoj längre. Min dator vill ibland att jag ska Defragmentera. Och det ger mig rysningar. Jag vet bara inte vad det betyder! Jag har fått det förklarat men det har inte hjälpt.

Ett exempel. När datorn krånglar och det dyker upp en massa konstiga ord på skärmen, klickar jag ändå hej vilt. I samma veva talar en röst inut mig som säger att från och med nu kan det bara gå åt ett håll. Åt skogen. Måste bli bättre på det där, att inte klicka när man inte ska...

På tal om skogen. Trolltyg i tomteskogen var nu en bra julkalender! Jag älskade den serien. Den kalendern förstod man! Trots att man bara fick se fotavtrycken i snön och ingen tomte.


 


Morötter är bra

Jag har prövat både det ena och det andra men jag känner ändå samma sak. För mig är det här med städning inte alls kul. Jag tycks aldrig ha tid med det och jag tycks aldrig bli riktigt färdig heller... 

Det händer att jag lurar mig själv att tro att jag kommer att bli gladare och lyckligare om jag införskaffar vissa saker. Tex om jag köper nya träningsskor kommer jag automatiskt att känna en sån enorm löparglädje. Den här skönhet till dammsugare köpte jag för ett bra tag sedan. Ni må tro vilken eufori jag kände. Städningen skulle bli såååå förändrad.


zb271.jpg



Jag har kommit på, jag behöver morötter. Främmande är en bra morot, för då åker dammsugaren fram. Såg föresten att Coop sålde svenska morötter -för endast 3.90 kr/kg. Tala om billigt.




Jag blir så trött ibland

Jag har flera gånger råkat ut för blodsockerfall när jag suttit på en föreläsning eller en konferens. Och det är inte särskilt trevligt. Jag vet att kosten har betydelse, att hjärnan liksom bilen behöver bränsle, annars stannar den. Dom som förstår sig säger att några russin eller en banan kan rädda situationen. En banan?? När jag börjar känna mig trött, uttömd på energi och hjärnan har stannat vill min kropp ha en sak; expressenergi i form av godis. Typ en näve chips eller en dajm. För då tar en mycket komplicerad process fart i min kropp. En slags återhämtningsprocess -som heter duga!

I förrgår hade min arbetsgivare bjudit in till en stor konferens. Vi var ca 500 pers som satt och lyssnade. Och vis av experter och liknande hade arbetsgivaren försett ett par bord med fruktskålar. När vi avverkat dagens höjdare, lunchen, kom det fram en glad tjej och frågade om jag kände igen henne. För en sekund undrade jag om hon tagit fel på person, att var det verkligen var rätt person HON gick fram till....För så lite kände jag igen henne. Det visade sig att jag visst kände henne. För en sådär 25 år sedan, strax innan hon flyttat till huvudstaden. Jag blev så glad av mötet, jätteglad, att jag glömde bort att ta en frukt på vägen in.

Jag blev så trött under konferansens sista timma (och sötsuget ökade i takt med det),  att jag såg smågodis flyga omkring i salen, dajmar ploppade upp ur scenen och min kollega bredvid blev plötsligt en banan. Sorry Svante, men jag kunde inte rå för. Jag valde inte banan, det blev bara så. Du får skylla på mitt blodsocker. Ok?



Tillskott i köket



Min syrra har ofta pratat om hur mycket hon gillar sin salladsslunga. Ju mer hon laddat med superlativ, desto mer har jag (onödigt nog) bekräftat oj sån onödig pryl i köket. Nu förhåller det sig så att jag införskaffat en egen. Vilken mackapär! Vilken lycka! Vilken crispig sallad man får!

Min kompis svärmor, som för övrigt stickar så vansinnigt granna vantar, har meddelat att om man äter ett (1) rönnbär per dag får man i sig lika mycket C-vitamin som i en hel apelsin. Så när kollegorna på jobbet sitter och skalar frukt, då ska jag överraska med ett rönnbär.

Kul i köket

Det händer rätt ofta att jag piggar upp köket med en ny disktrasa. Jag gillar tidsperspektivet före och efter ny disktrasa :) För huvva vad läskigt med illaluktande missfärgade slarvor. Wettex designade är för tillfället min favorit. Man blir så glad av de små blommorna. Eller bäst -och roligast är faktiskt min kompis trasor (Hej Ki!) , hon och en till tjej designar egna som Designtorget säljer. Här ser ni några exempel. Nu råkas jag bo i en designtorglös stad :(    Men tur att de har en webbshop.

   




Vlket vackert väder vi har. Men jag har en önskan: Jag vill ha sommarvärmen tillbaka, tack.

Träning






Min granne är så gullig. Här om dagen kom hon över och visade mig ett träningsprogram som hon laddat ned från nätet.  Hon var så nöjd med pappret hon satt med. Det var ett program med och från Ragnar Dahlberg.

Nu ska Mr Café Norrköping himself få endofinerna att sprudla.

Livet är fullt av överraskningar!





Fånga dagarna


Idag startade jag dagen med fruktsallad, en mängd nyttigheter av gårdagens efterrätt samlade i en kopp! Till det värmde jag på en kaffekopp av kaffet från kvällen före, tog lördagens tidning och sjönk ner med dessa tre skatter i sängen på nytt.... Å du ljuvliga söndag! 

Den romerske poeten Horatious myntade begreppet "Carpe diem quam minimum credula postero". Fånga dagen, lita ej på morgondagen. Visst, helt riktigt. Men alltså gårdagen -är det nåt man kan lita på så är det väl den. I alla fall rätt så mycket. Carpe Heri. Fånga gårdagen!

För är det inte så, att nåt jublar där inombords när man öppnar kylskåpet coh ser att smörgåstårtan från gårdagens kalas inte tog slut, att en stackars köttfärsbiff från gårdagens middag blev kvar i kastrullen, att en dutt vispgrädde från helgens efterrätt ligger i kylen och väntar troget...  Som ni märker så är jag en vän av matrester. Det är så behändigt och det är ju så enkelt. Man spar tid och man vet sedan tidigare hur de smakar.  Man kan också välja att spara men sedan att kasta. Då känns det bättre på nåt sätt :)



 


1, 2 ,3. På det fjärde...


Det är idag det ska ske. Nu ska jag gå -från tanke till handling. Jag tänkte ge melodikrysset en chans!

Jag läste nånstans att vi svenskar har kunnat lösa ett musikaliskt korsord, varje vecka i 40 års tid. Jag erkänner att jag kan direkt i minnet ta fram trudilultten (introt) från ring så spelar vi, men melodikrysset...njäe....men efter idag hoppas jag den sätter sig. Och det rejält.

Jag tycker det är en viss charm med det där att man sitter som klistrad framför radioapparaten. Det var ju mycket där under TRACKS-tiden, varje lördag blixtrade man till med play/rec knapparna. Nuförtiden är det i stort sett bara på gamla journalfilmer man ser sånt.  I dag vet vi ju hur det ser ut, vart man sitter alltså. Typ där jag i skrivandets stund sitter....Nej, fram för ett mera aktivt radiolyssnande. I alla fall för min del. Synd att ljud-knappen på min fina radio av märket Tivoli racklar. Ljudknappen har fastnat i ett läge som ligger precis mitt mellan att vara för högt/lågt. ..Jo jag vet, man behöver bara gå tillbaka till radiohandlaren och be att få reklamera.


Kl 10.03 i P4 sänds programmet. Och man kan ladda ner krysset här http://sr.korsord.se/images/kryss/kryss2008w36.pdf.











Bo Kaspers nya


Riktigt, riktigt Bra!
Tack eller vad man då ska säga...
http://www.youtube.com/watch?v=B7KMAO0rOXE






Nu är det sensommar.... Är det lika med förhöst?
Jag sörjer sommaren. Riktigt ordentligt.  Samma visa varje år...

Sopor



Jag erkänner. Jag sopsorterar. Och jag tycker sorteringen är  jobbig. Det är alltid knökfullt i de mer eller mindre fiffiga sorteringsskärlen. Så bland känns hemmet som en liten sopstation i sig. 

Hur var det nu....var presentpapper en pappersförpackning? Ska diskborsten till brännbart eller gäller plast som plast?....Aahh, jag får helt enkelt problem när jag ska sortera rätt. Och huvudvärk. Och dåligt samvete. Och en illaluktande skrubb.





Guldpapper




Jag är väldigt förtjust i rabattkuponger. Och jag fullkomligen älskar bonuscheckar. Ibland kan jag gå långa omvägar bara för att få nyttja dem. Det händer också att jag köper sånt jag inte behöver bara för att få själva rabatten.

Jag blir riktigt sur när jag ser att giltighetsdatumet gått ut. Som igår. Då missade jag en hela 50-kroners rabatt :(


RSS 2.0