Grattis syrran!



Min syster fyller år idag. Det firar vi med att putsa upp den rostfria ugnen och fläkten :)

Vi var och såg Lucas Moodyssons senaste produktion
Mammut igår. Av mig får den 4 av 5 toasters. Det är inte ofta, men det händer att jag går på bio. När jag väl sitter där förundras jag alltid över hur bra allting syns och hörs, och hur kass TV vi har hemma.



Mammut











Det var bättre förr





Jag känner mig speciell. Jag äger nämligen en kobratelefon. En röd. Hur fin och välhållen som helst. Dessvärre är den tappad i golvet så knappen under har sprättat loss. Vet någon om man kan lämna in en kobra på lagning? Var i så fall...?

Jag tycker att förr i tiden var telefonen så okomplicerad. Det var en klar och tydlig signal som hördes när det väl ringde. Rrrrrrrrrring! Telefonerna var rejäla och stationära, inget springa omkring och "vars är luren". Förr var det vanligt att man svarade med efternamnet. Eller telefonnumret. Det tyckte jag var klämmigt. Det kan jag sakna. När man ringde till Lundströms svarade dem bara; "SexaSjua".  Det var gulligt. Alla i byn hade nästan samma nummer, det som skillde var slutsiffrorna.

Min nya mobil visade sig vara en värsting. Första gången jag fick ett samtal, det var brorsan, fick jag be honom lägga på efter avslutat samtal. Jag visste nämligen inte hur man gjorde






Vart är du?


Min rosa förslutningsbara påse är borta. Det är inte bra. På jobbet är det den som kännetecknar att den tillhör just mig. Här hemma har den haft sin givna plats. I lådan till höger om kylskåpet. Den är inte stor, den är mera liten till storleken. Vart kan du vara lilla rosa påse. Har jag glömt dig någonstans?


Vinterväglag



Jag tog mig en svängom idag. Med bilen. Som tur var gick det bra. Mindre bra gick det när syrran drämde rakt in i tandläkarstationen. Med bilen. Pappas :)



Sjulnas_647_182.JPG









Reatrycket

rea.jpg
Det finns rea. Så finns det slutrea. Den senare är lömsk. Två toppar och en pälsväst för 300 kr. Inte för att jag köpte nåt som jag behövde, men det gör detsamma!

Vilken olja är att rekommendera?






Jag varit i Göteborg på utbildning. En kväll fick vi gås till middag. Gås är jag inte alls bekant med. Gås rimmar på mås, det är nog därför. I varje fall, några av mina bordsgrannar var skåningar passade jag på att fråga hur man tillagar Gås [gåós]. Jag fick förklarat att rätten är billig men för att bli riktigt god måste den lagas med omsorg. Och det tar tid. Eller som herren mitt emot sa; "Eiva...paus....För att vara duktig på gås måste man vara riktigt gammal". Jag hummade förstående, för jag fattade ju galoppen direkt . Senare under kvällen sneglade jag in i köket. Det var tre personer i köket som vevade på.  Jag spanade efter gamlingen. Men icket. Ingen av dem jag såg kan ha varit över 35...Så hur smakade då gåsen?


Här om dagen köpte jag Zetas rapsolja på rak flaska. Flaskan är rak, stilren och snygg. Det var väl därför. Tidigare har jag alltid köpt den kurviga flaskan. Men ve och fasa hur den raka smaka. Typ färdighärsknad. Spott och fräs. Den går bort! Men jag tycker det är svårt att navigera i oljedjungeln. Hur ska man göra, ska man gå efter design, pris (illa men det gör jag ofta) eller vad?




Små egenheter


Helgens råkade-bara-höra på en av stadens matvarubutiker:

Han. Less på att gå omkring och dra fötterna efter sig på Coop. Hon, ivrig på att få mycket i korgen för en så billig peng som möjligt. Vid rotsakerna är måttet rågat. Han "...men alltså, kan vi inte bara äta lök till middag. Vi har mycket av den, den är jäkulskt billig och den är god".


Min svägerska är lite kul. Hon har små gulliga egenheter för sig. När hon äter tacos måste hon smula ner ett hårt tacoskal i köttfärsen...för att sedan stoppa allt i ett mjukt tortillabröd! Och min kompis, hon sänker ner godisnappar av gelé i en kopp med hett vatten. Där i får de sen sakta smälta. Goijsigt tycker hon. Onödigt överskattat tycker jag :)



 


Julen är kvar


Här och där ser man att julen fortfarande är kvar. Här var det ja. Jag har inte tagit bort all jul. Jag tycker min stora vita julstjärna bara är sååå snygg. Men nu har jag i alla fall plockat bort och samlat det som var kvar på en gemensam plats! När det åker ner i julkartongen vet jag inte. Det kan bli i morgon, övermorgon eller.... jag är inte den som är präktig och stoppar undan saker på direkten. Märkligt det där, bland är det som att bortplockningen ska mogna fram.

Snart kommer det att bli ett nytt klirr i kassan. Riksbanken har tagit fram en ny 1-krona. Titta så fin den blir/är. Men visst är det nåt knepigt med kungens näsa. Har de inte gjort den alldelens för stor?










Man bör ha lite koll


Jag är inte den som håller mig uppdaterad på biohimlen. När lokaltidningen visar den aktuella biolistan står jag bara som ett fån och ser ut som en fågelholk.  I stort sett aldrig har jag hört talas om filmerna som är poppis eller på G. Sagan om Ringen-eran har jag koll på, men det var ju nåt år sedan nu...två år, tre?

Ikväll visar TV en dokumentär om Brigitte Bardot. Den ser jag verkligen fram emot. Det är inte så många av de gamla skönheterna som forfarande är aktiva. Hennes look är bara så snygg, den skulle funka lika bra idag som den gjorde då.  Jag tycker att hon nu på äldre dar påminner om min kompis mamma. I alla fall på rösten.



Min systers musikfreak till man brukar se till så jag hålls någolunda microskopiskt uppdaterad på musikhimlen. För några år sedan spelade han Maximilian Hecker. Lyssna. Så vansinnigt bra!



Israel, December 2007




Jag och mina nya vantar!



Mina nya Lovikkavantar höll mig varm i dagens -20 gradiga promenad. Marianne heter hon som varit flink i fingrarna och stickat. Jag kände mig så fin där jag gick, särskilt i kombination med näbbstövlarna! Det är min skrivglada kompis i Gävle som tipsat mig om dem. Tack för det Anna-Carin!

Jag måste också meddela att Brysselkex-gåtan är löst. Ni vet favoritkakorna som väntade på kontoret en morgon :) Det visade sig att det var min kusins sambo som skänkt mig en vänlig tanke och överraskat. Tack snälla Hjördis!








( Underbart med ett par flång nya Lovikka. Vanten som luktar sparktävling nedför Konsumbacken och varma vårdagar nere på stugan! )



En dag av glädje


Nu måste jag bara få meddela att i dag har det varit en glädjens dag! 

Man kan knappt tro att det är sant, men idag blev jag faster till en liten ♥ Lydia ♥ .
Beskedet kom med MSN, vilket är lika med en bild på underverket! Hon verkade så liten, så liten, så näpen och så söt. I skrivandets stund kom jag på att jag har glömt att fråga föräldrarna om hon har någon grop i hakan :)  Det tror Maria i alla fall.

Men. Som om det inte vore nog. När jag kom till kontoret på morron var det ett litet folie paket på skrivbordet. På paketet satt det fastklistrat en lapp med meddelandet: "Hoppas brysselkexen faller i din smak".  Det måste jag säga. Det gjorde dem! De var i särklass bland de godaste jag smakat. Men vem är bagaren? Vem har fattat vinken att kakorna är mina favoriter och vem orkar förpacka och sedan skriva meddelande för att sedan leverera? Snälla, ge dig till känna så jag får tacka... och kanske få receptet.

Lite glädje skänkte även min aktiva insats kring att avlägsna den propp, en sån där vanlig 10-ampers säkring, som legat och skramlat i postlådan (som är av metall) ett helt år ungefär.




RSS 2.0