Jag blir bara så matt


Jag har länge gått och trott att min mobil är den senaste på marknaden. Men nu har jag insett att så är det inte...längre. För att undersöka vad som finns där ute i mobiltelefondjungeln googlade jag på "mobiltelefoner". Jag fick härliga 8miljoner träffar. Nej, nu slår jag bakut. Jag blir bara matt. Tänk om man skulle bojkotta mobiltelefonen och skaffa en stationär. En med snurrplatta. Eller varför inte med tratt?

Att samla på sig saker



Vad mycket grejs man samlar på sig!

Jag har kommit på att jag har så lätt för att behålla saker "bara för att". Eller klassikern "utifall att". Sakerna kan ju vara bra att ha nån gång. Här om dagen lämnade jag in min sedan tre år trasiga kasettbandspelare till återvinningscentralen. Min första tanke var dock att låta den gå vidare, att på nåt sätt bli av med den genom att skänka eller ge bort den. Jag tänkte att det kanske finns någon som kan få liv i min fina spelare igen.

Vad synd att du M inte dumpat din schyssta skivspelare från 80-talet på Reprisen. För om så vore hade den följt med mig hem i någon gammal sliten konsumkarse. Jag tror jag drabbats av avundsjuka. Inte på dig utan på din grammofonspelare med trots anmärkningsvärd ålder, helt felfria högtalare. 

By the way. Det var Lennes me Bittes som var på fotot!

                                                                                                                         





                                                                                                                                                          





Idag såg jag en stjärna


Tvärnit!

Idag kom jag körande i cirka 70 km/h när jag plötsligt fick se en stjärna. En JUL-stjärna!!
Men vad i allra... nog visste jag att tiden går fort men det här tog då priset. Här försöker man bromsa upp en hel årstid, för ibland vill jag ju tro att det är kvar lite sommar. Trots att jag snällt tagit på mig trumpor på och laddat med nya vantar. 

Jag tror till och med att jag hytte med näven åt den där stjärnan...huh, julstjärna i oktober. Nä tack. Å de det bestämdaste.


Dansband


Jag är inte den som har råkoll på dansband. Men kan det vara så att jag går i smyg och gillar dansband? 

En läsare i dagens tidning ställde frågan vilket dansband som fångats på aktuell bild. Bilden i tidningen var tagen någon gång under tidigt 70-tal. Fem personer med glada frisyrer och likadana T-shirts stod uppställda framför kameran. Jag är inte säker men jag tror det är Lennes med Bittes. En av stadens (på den tiden) populära lokala dansband. På den här helsköna webbsidan kan man bli nostalgisk över mycket.






Åsa. Jag ♥ rullrån!

Tankenötter




Himmel och pannkaka. Nyss hade jag så gott om tid. Jag tyckte att jag gott och väl kunde ta det lugnt med presentinköpen, både till min bror och systerdotter som fyller år nu i oktober. Men  födelsedagarna är ju snart här så jag börjar bli lätt stressad...

Klockan går så fort, jag konstaterar att jag hinner inte med allt jag ska. Borde. Hjälp, tidspanik! Som ett exempel; Jag har noterat att tändstickorna nu för tiden brinner upp extra snabbt. Flaff flaff så är lågan nere vid fingret. Så, det kanske är dags för tändstickan Solstickan att se över längden. Jag menar, den har väl inte ändrats sedan 1936. Förr i tiden gick ju allt så mycket saktare. Som att värma vatten till exempel, det gick ju åt en halv förmiddag bara för att värma några liter.  

På tal om tändstickor, min pappa fick en gång en tankenöt av min bror. Nöten att knäcka bestod av 4 stycken tändstickor. av dessa skulle man bilda en triangel av 3 stycken. Av den fjärde stickan skulle man kunna göra så det tillsammans blev två stycken, lika stora trianglar som den första!

Alltså. Tala om tankenöt. Som pappa höll på....han vände och han vred. Han till och med bröt av....men icket. Till slut efter det att pappa blivit några pannveck rikare gav han upp... Da daaam.... Nu var det upp till brorsan att avslöja tricket.

"-Men hä är ju enkelt. Ta bara den lösa fjärde stickan, tryck den mot ögat så blir du vindögd, då ser du dubbelt och då har du dina två trianglar".




Solstickan designad av Einar Nerman


                                        
        
Bild: Tändsticksasken,  prydd med solstickans symbol, skapad av konstnären Einar Nerman 

En helt vanlig måndag



Min granne ♥. Jag jublar över det avståndet det är mellan mig och henne. 10 sekunder, knappt, tar det mig att springa över. I går kväll ringde hon och undrade om jag ville komma över och smaka på lite nybakt. Eftersom jag är inte är den som är svårbedd, var jag där en sisådär 12 sekunder senare.

En helt vanlig måndag satt hon och jag och mumsade på varma nybakta "äppel- och valnötstofflor", med ett par goda ostar och ett glas rött till. Min granne var lite sur över receptet, över den alltför varma föreskrivna ugnen, men jag lugnade ner henne och sa som det var; att brödet smakade himmelskt!

Jag tyckte jag var lite klämmig när jag sa "-det här brödet har du minsann inte bakat för sista gången".....   Men det skulle jag inte ha sagt, för det hade hon.

På tal om tofflor så älskar jag mina små vapendragare: Ulltofflorna. Jag sliter säkert ut ett par varje år. De sitter på fötterna jämt. Vinter som sommar.  Men nu är det dags att investera i nya. Dom här såg riktigt mysiga ut för en kallfotad en som jag:)










 

Min nya röda stol


Alltså. Jag är så nöjd med den röda stol och glasen jag köpte på Återvinningen.





Igår var det kanelbullens dag. Min kompis, som för övrigt bjöd på en så vansinnigt god middag igår, hade bakat. Både kanel och vanilj så det doftade varmt nybakat i hela huset. Och jag vet sedan tidigare att hon inte snålar med varken sockret eller smöret. Märkligt nog sattes inga bullar fram. Jag är besviken.

Min systers grabb hade lite svårt med uttalet när han var liten. Det här med att säga "r" var svårt. "R" blev "L" istället. Så när hans pappa bad honom säga KaneRbuRRe blev det helt enkelt KaneLbuLLe :)




Hos vissa ligger det i generna


Varje dag pendlar jag till eller "i" jobbet. I bilen sitter jag nästan alltid och drömmer om vad jag ska ta mig för när jag kommer hem. Börja sticka på ett par sockar, sy nya gardiner, måla om, kanske baka bullar... I verkligheten orkar jag inte göra många knop. Det är nog typiskt höstigt att slänga sig över tusen saker på en och samma gång. Som det här med stickning. I min vildaste så tror jag att jag ska börja sticka. För jag önskar att jag kunde det. Men jag har prövat flera gånger, och det blir fel varje gång, och med mitt dåliga tålamod ger jag upp direkt. Jag vet att Anna, min kusin, är en flitig stickerska. För inte så länge sedan sprang jag på henne på Noliamässan. Där satt hon och visade upp sin stickarkonst. Ett par vantar höll på  att ta form. Ni må tro så stolt jag blev. Var. Är! För det var inte vilka vantar som helst. De stickades av ett tunt tunt yllegarn med en slags lager- på lager- metod. Det där med hemslöjd måste ligga i generna hos vissa av oss W. Min pappa är inte den som är den. Han har nämligen tovat sig ett par sockar av äkta fårull. Det är inte alla som tar sig an såna projekt.


Hur som helst. Vad mycket Bob Hansson det har varit på sistone...


Läste DN på morron. Man kan ju undra varför man bor i den här änden av landet när man läser det här:


DN-Redaktionen har valt, här är dagens (Lördag den 4 oktober) tio roligaste tips.

1. FLM Filmfestival. (Film)
Filmtidningen FLM flyttar in på Klarabiografen för en dag. Filmer, fest och spelning med Differnet. Första filmen börjar kl 14, för mer info www.flm.nu/festival. Klarabiografen, Kulturhuset, t T-centralen.

2. 100% Berlin. (Klubb)
Som i Berlin fast på Debaser Medis! Tyska Apparat (skivetiketten Shitkatapult) och svenska Pluxus (bilden ovan) m fl uppträder/dj:ar. Debaser Medis, t Medborgarplatsen, kl 18-3, 20 år.

3. Bokslukaren. (Mer på stan)
Kaféet och bokhandeln fyller ett år. Kalas och sånger med bl a Lina Ramsby och Jojje Wadenius. Mariatorget 2, t Mariatorget, från ca kl 11.30 och framåt.

4. Releasefest. (Konsert)
Twig släpper debutalbum och gästas på scen av bl a The Honeydrips och Nicolas Makelberge. Club King Kong, Sjöhästen, Långholmsgatan 24 t Hornstull, kl 21-3, 18 år, 50 kr.

5. Parneviks gubbröra. (Scen)
En memoarföreställning med återblickar på 50-års gubbar. Maximteatern, Karlaplan 4, t Karlaplan, kl 15.30 och 19.30.

6. Födelsedagskalas. (Konsert)
Gugge Hedrenius 70-årsdag firas med storband med sväng och tunga musiker. Fasching, Kungsgatan 63, t T-centralen.

7. NHL-match. (Sport)
Pittsburgh Penguins och Ottawa Senators i Globen. t Globen, kl 20.

8. Märtha och gåsen. (Barn)
Om att våga visa vem man är för att också få något tillbaka. Från 4 år. Boulevardteatern, Götgatan 73, t Skanstull, kl 12.

9. Tid & plats Los Angeles 1957-1968. (Konst & Museer)
Verk av bl a Ed Ruscha och David Hockney. Moderna museet, Skeppsholmen, t Kungsträdgården, öppet kl 10-18.

10. Guidad visning på Konserthuset. (Mer på stan)
Följ med på rundvandring i Ivar Tengboms "grekiska tempel" vid Hötorget. Hötorget 8, t Hötorget, kl 13


Tunnbröd



Jag gillar verkligen tunnbröd. Tror det är det där tunna och knapriga som gör det. Med några matskedar extrasaltat på blir det så himmelskt gott... Någon längtade efter buljongblöta häromdagen. Det var jag :)

Idag fyller min kusin år. Och jag som glömt att skicka kort. Kan du förlåta mig Sophie?





RSS 2.0