Nu gäller det att hålla tummarna



Tänk att så många vågar ställa upp i Idol utan att ha något riktigt att komma med. Till veckan blir det till att hålla tummarna, å det ordentligt. Det är nämligen så att Andreas och Patrik, två av traktens sångfåglar har blivit uttagna till kvalet. Himmel så stolt man blir.

Det är inte alla som kan konsten att vejla när man sjunger psalm. Jag känner en som prövade på ett bröllop och som nu verkar har fått mersmak :)




Rosendoft


Jag skulle vilja att det luktade rosa ros i min handväska. Nu luktar det nån form av mint, förmodligen från min tuggummipåse som jag alltid glömmer att stänga.




Det gäller att se vart man går


Min granne har varit snäll och lärt mig hur en Karl Johansvamp ser ut, hur den luktar och vart man kan förvänta sig att den ska finnas. Men jag undrar om jag någonsin blir en svampentuisast. Man ska ju våga plocka den.  Man har också varnat mig för att man kan bli beroende.

Idag när vi var ute på promenad i skogen såg jag inte en enda. Det enda jag gjorde var att jag vrickade foten eftersom jag inte såg vart jag gick.









Värmeljus i varje hus


Jag läste att i sverige tänder vi 300 miljoner värmeljus per år. Det låter mycket men jag förstår siffrorna eftersom vi har alltid en massa aliminumkoppar som skramlar längst ned i återvinningsförvaringen och jag är inte säker på att de alltid hamnar där de ska.

Min lilla söta kusin skulle köpa en gåva till sin pojkvän. Hon fastnade för ett 3-pack med värmeljus. Batteridrivna. Hon blev särskilt imponerad av den smarta funktionen med att enkelt tända och släcka genom ett lätt tryck neråt i den lilla metallskålen. Jag undrar om Ola blev glad över den myshöjande presenten. Förra gången hon var här och hälsade på skulle hon köpa ett glas. Hon köpte ett som såg ut som en strut. En glass-strut.




Årets äppelskörd


Hösten står för dörren och med den årets äppelskörd! 
Läste att i Söderlångvis skördar man äpplen i ton. Hos oss är det i styck :)







Musiken där hemma



Tänkte jag skulle lista min barndoms musik, men jösses vilken lång tid det skulle ta.

Jag minns att i regel startades dagarna med dansband och att jag lika ofta önskade att min farsa varit något coolare, och gillat rock n´roll istället.



Rock and Roll












Varför gå händelserna i förväg


Det pratades långfärdsskridskor på jobbet idag. Jösses, här går man händelserna i förväg tänkte fröken positiv, som fortfarande har sommar i kroppen.









Bullbak


Vi bakade bullar för någon dag sen. Vanilj och kanel. Inte kardemumma för det sägs att vissa inte tål den kryddan så bra. Jag vet inte när den infaller men hurra hurra för Kanelbullens dag!

Jag undrar fortfarande om det är sant att faster T, på grund av ouppmärksamhet bakade in handväskan i bulldegen. Är det nån som hört nåt annat?

Se hela bilden


Dyrgrip


Trammdiddidamm diddidamm diddida-daaaa daammm!!







Nyheterna börjar strömma in och då är det bara att grabba tag i dem man vill ha. Alltså är det inget att gå och fundera över...! 

RSS 2.0