God Jul!



av Jan Berglin

Jag har fått ledighetsfrossa. Det låser sig när jag ska tänka på jobbet. Jag har för böveln ojobbat ett par dagar innan jag får julledigt... I varje fall så ska jag meddela att ledigheten sprider ringar på vattnet. Bloggen kommer att vara nedlagd under obestämd tid. Nu kommer det en tid då jag ska ägna mig åt släkt och vänner, åt julmat och julgodis, åt långa sovmorgnar och frukost på säng.




♥ God Jul på er allihopa ♥










                                     Pappa. Jag tycker inte om dadlar! Jag sa godis, inte frukt (eller vad nu då en dadel tillhör för nåt).

Vilken vansinnigt spännande jul


Jag önskar ibland att jag hade en idégenerator på lur. En som man lätt som en plätt kunde plocka fram när hjärnan blivit utbränd. Som vanligt har jag upprättat en lista med inköpstips. När jag går igenom den slår det mig, blir julen i år inte mer spännande än såhär. Jag önskar också att vi kunde snofsa upp lite här hemma. Syrran kommer upp, så då förstår ni..

I går kom det på tal om vilken julrätt som är den viktigaste på julbordet. Jag läste att denna julen har Kevin, Idolvinnaren, visat vart skåpet ska stå. I år kommer de flesta vara het på kallgröten, på Ris à la Maltan. Gröten är topptippad men det är den inte hos oss. Här är vi skinknördar. Rund och fin, med mycket griljering tack :) 

I vanlig ordning har jag tjuvätit julmat sedan en lång tid tillbaka. Ja, jag erkänner. Jag älskar julmat. Även när det inte passar in i sammanhanget!







Bästa julklappen


Vi har världens bästa julklapp som väntar. I Sofias lilla mage ligger en liten bebis. Om det går som det är tänkt kommer den i början av januari.

Som vi längtar....!



Klicka här för en större bild

Nedräkning


Det är den 17 december idag. Nedräkningen har startat. Det är bara en vecka kvar till dopparedan. Och varför inte passa på att ta hatten av och hylla sånt man annars aldrig skulle hylla. Först ut borde nog Ragnar Dahlberg ha varit men honom skrev jag ju om igår. Näe, det här känns mera rätt. Min första hyllning går till Sophia Loren. Kvinnan som har (hade) allt jag inte har. Grattis!

sophia_loren.jpg







Färdigtränat


Så där ja. Nu är det färdigtränat för Ragnar Dahlberg. I alla fall i TV-rutan!

Min välandsade svåger lade fram ett önskemål om fler bilder på bloggen. Klart jag ska ha det!
 




Blixt Gordon, ur Resan till landet av is.





 


 







 


Det har skramlat till i brevlådan



 

Det var livat i holken på jobbet igår. Årets julfest gick av stapeln. Som vi tjejer gått och laddat!

Igår kom också årets första julkort. Det är alltid lika spännande att se vem som är först ut. Tack Åsa m familj för det fina kortet, och för den sega tomtegubben som var häftad fast. 




Ps! Till mina kusiner. Ni som gjort som vi och inte skickat några, ni kan väl lämna en hälsning här :)

image103

Att vinka är ett fint avsked


 

**

Det händer att familjen samlas hemma hos pappa. Ofta över en god bit mat, min pappa är riktigt duktig på att tillaga. Inga överraskningar direkt men iaf hundra procent husmanskost.  I vår familj har det blivit så att, när något skall göras, gäller ALLA PÅ EN GÅNG! Och pappa stackarn. Han är där mitt i. Mitt bland frågor och matlagning, uppstädning och musik som ska spelas. Men det är inte så farligt som det låter. Det är bara det att jag tycker han gör det bra.

När man åker hem kommer han alltid ut på bron och vinkar hejdå. Han ser då alltid så gullig ut. Farmor brukade vinka från fönstret. Hon vinkade länge, ändå tills man passerat den stora granen vid vägen.



**

Min pappa informerar

..om att nu minsann hade han sett en reporter på TV, med likadana näbbskor som mina! Han hade inte trott att jag menade allvar när jag sa att de var moderna. Han hade heller inte trott att jag tagit med dem hem. Han lät så glad. Så uppåt. Den här reportern hade suttit ned på en stol. Benen hade hon i kors och enligt pappa hade hon bytt ben, ni vet lagt det ena benet på det andra misstänktsamt många gånger. Och det enligt honom, enbart för att visa upp skorna.

Dom är verkligen behagliga. Lätt att dra på. Lätt att ta av. En optimal sko för den late. Passar mig perrrrrrrfekt!

Julmusik



Vi har pratat julmusik på jobbet och vilken julsång som är den bästa. Det visade sig vara ett mycket lämpligt samtalsämne.  Anna sjunger i kör så hon trimmar gärna stämbanden med Gläns över sjö och strand. Själv kan jag ryckas med av den när Åke Cato och Sven Melanders sjunger om julskinkan som har rymt.

Jul är ju förväntningarnas tid. En liten julfågel viskade att The Hives och Cyndi Lauper har spelat in en julsång tillsammans. Den sången har nu dunsat in på min önskelista. Glasvegas har skippat det här med bjällerklang, de har åkt till fladdermusens land (obs. det rimmar) och spelat in en julsingel. Man tackar. Nu är Olas klapp given! Här om året släppte min syster en julskiva "En jul med Åsa". Jag undar hur hon tänkte. Var det en tillfällighet eller gör hon som stjärnorna, smyger fram en singel när man minst anar?

Efterlyser recept på julkarra



Jag vet, ni har hört min klagan förr. Men alltså. Jag behöver mer julfeeling! Mina vita julstjärnor hjälpte inte ett dugg, trots att jag duttade dit extra glitter. Men som en blixt från klar himmel kom brorsan med lösningen. Ikväll bestämde vi att jag står för julgodiset i år. Så nu behöver jag era smarrigaste tips och recept på julgodis. Snälla hjälp mig. Det skulle kännas alltför fjuttigt om mitt bidrag till årets julfirandet bara blir några stackars knäckar.






Sparsam och tankspridd



Bah! Idag var det någon som kallade mig för sniko. Okej, visst kan jag var sparsam men sniko.....Inte nu men förr var jag snål. Jag vet. Jag skäms. En gång blev jag utskälld av frissan då jag erkände att jag använde ett Pokemon-schampo från ÖB. Min hårbotten kliade och flagade nåt så vansinnigt, det var faktiskt riktigt illa där ett tag. Men jag tyckte schampot var riktigt bra, det luktade ju gott.

Just det Ja! Min syrra berättade igår (eller när det då var) att hon var i Metro. I tidningen Metro.  Men vad gjorde hon där? Gick hon till atack mot någon? Efterlyste hon mera drag? Att vara glömsk har sina sidor. Ibland kan det faktiskt vara riktigt trevligt att vara glömsk. Som igår. Då fick jag besked om att nu hade mitt paket från postorderfirman kommit. En dörrmatta som jag beställt för evigheter sedan och som jag mer eller mindre hade glömt bort.


RSS 2.0