1:a advent



Min väggalmenacka påminner om att på söndad är det första advent. Dags att tända första ljuset! Hur i hela fridens kan det vara första advent redan? Jag har inte hunnit med, jag är fortfarande nån stans i början av november. Ungefär. Jag har alltid ambitioner med adventen. Som sedan rinner ut i sanden. Men skam den som ger sig. Det är bara att ta tag, hugga i och stå på. Vila får man göra sen.

Det var länge sedan jag hade en snygg adventsstake. Men nu har jag en. Snygg, stilren och kritandes vit, inget bjäfs med mossa och små giftiga svampar i plast.

Det blir en blå gran i år. Jag tror det blir fint. Blott är flott!



Blir ibland så konfundersam



Bomber och granater. Nu har det hänt. Igen! Vid halv sex i morse gick en säkring. Det blixtrade till när jag tände brolampan och i samma stund blev kylen tyst. Att det än en gång gått en säkring gör mig väldigt konfundersam. Jag som inte alls förstår mig på det där med el. Jag tycker att jag är JÄTTE noggrann med att släcka tända ljus. Och JÄTTE duktig på att välja lågenergiare istället för vanliga. Varför kan det då inte lysa när man vill att det ska lysa. Vissa säger att det kan vara nåt med nån kabel. Kan stämma men jag ställer mig misstänksam mot allt . Och alla.



I pappas guldgruva (=vind) hängde mina gamla näbbisar och dinglade. Jag har sett att de är på modet igen (visst har jag)  Någon tyckte de var vansinnigt lejda. Inte jag. Nu ska här börja användas. Heja Böle!

Näbbstövel





Dans



Vissa har en pappa som är negerkung. Vissa en danskung. Som min. Han brukar säga att det finns några oskrivna när det gäller dans. Ett. Kör inte över de andra paren. Två. Säg tack efter dansen. Det finns några tackars själar som skulle behöva gå danskurs. Jag är en av dem.  Jag vill också vara duktig på att dansa.  Varför satsade jag inte på det?

Det finns en dans som brukar kallas för världens lättaste dans; Merengue. Den dansen sägs vara särskilt kul eftersom musiken är medryckande och rytmen så enkel. I princip är det bara att gå, gå,gå, gå med flexade knän, lite bredbent -och med gungande höfter. Hur lätt vs snyggt lät inte det?

Nostalgi på decimetern


Jag är uppväxt med radiokaka. En riktig sjuttiotalskaka som inte bara var söt, den var snygg! Kakan ska ha fått sitt namn genom att den gick att äta ljudlöst samtidigt som man lyssnade på radio. Men bakas den nuförtiden? Jag tror faktiskt jag ska göra ett försök. Jag vill känna det där halkiga i gommen igen.


 


Gångstilarna varierar



Det händer att jag sitter och spanar på människor som promenerar förbi mitt köksfönster. Gångstilarna varierar, den ena tar långa kliv, ungefär som min syrra och den andra korta. Någon går framåtlutat, ungefär som Lasse och någon har fullt sjå med att hålla koll på dinglande reflexer.

Jag har en farbror vars gångstil man kan känna igen på en kilometer. Han är nämligen en aning hjulbent. Sådär charmigt hjulbent. Enligt min far så blev Cowboysarna det när dom satt på hästen för mycket. Då lät det troligt, nu vet jag inte om pappas teori håller men, men. Han är så gullig min farbror, han kan nämligen avlägga speciell tid bara för att vi ska få lyssna till berättelser av skilda slag. För tillfället ligger han inne på lasarettet. Jag hälsade på honom igår och det var just den där gångstilen som gjorde att jag direkt hittade igen honom. Samtliga inlagda bär ju som bekant likadana kläder...

Fredag idag. Man tackar!


Smakfulla minnen


Barndomsvännen kom förbi igår. Innan hon kom slog det mig att jag inte hade lyckats köpa hem något gott. Det är ju helg och då brukar jag alltid bli sådär godissugen. Rastlöst sugen, som en osalig ande ungefär. Men som tur var hade jag kvar en påse blandgodis från mitt näst senaste utlandsbesök; en påse med finskt godis.


Blandningen innehöll bland annat en sort som smakade kola. Mjuk och len smörkola. När jag sen gick och lade mig tänkte jag mer på vad den där kolakarran egentligen smakade. Den smakade röd tomteklubba. Men inte bara det. Den smakade barndom, den smakade hälsa på kusiner och farmor, den smakade besvikelse eftersom beställningen av en BLÅ tomteklubba i de flesta fallen blev en röd pga "rättvisa". Den smakade Amazon med varm vinyl och syskonbråk i baksätet.
.



       Anm: Bilden är lånad från en annan mer eller mindre känd bloggare .




Lite snö piggar upp


Tänk att lite snö kan göra så mycket. Det knarrade under skorna på morron, så julstämningen kom som ett brev på posten. Automatiskt börjar man fundera på vad som gäller. Håller julstjärnor på fot i sig även i år? Har den svarta julgranen kommit för att stanna? Ska glöggen smaka sommar? Är smällkaramellen ett julpyssel?...

Äldsta brorsan går inte på det där med julpynt. Han mernar att det räcker med en Alladin-ask på bordet. Den är ju röd!







Multiverktyg


Jag vet att ♥ Min mamma ♥ tyckte att elvispen var världens bästa uppfinning. Personligen är osthyveln, denna oansenliga lilla rackare till multiverktyg, en riktigt favorit. Förutom till osten funkar den perfekt som slickepott, degskrapa, stek -och tårtspade, smörkniv och rivjärn.

Det var verkligen onödigt att jag läste ett inlägg i en blogg, i vilken hon rekommenderade en enkel osthyvel till fötterna istället för klassisk medicinsk fotvård. "Dra den enkelt över hälen så kommer det flamsor av huden med". ..... My god. Blir nästan svimfärdig när jag tänker på det....

Startade dagen med en färskpressad apelsin



Till frukost blev det handpressad apelsin. Mmmm, färsk fruktsaft på direkten. Nyttigt och sanslöst gott. På jobbet går det ett slags detoxprogram som en löpeld genom varje anställd. I fredags fick jag frågan om jag ändå inte skulle ta och testa en avgiftning. Inget intag av varken salt, socker, kaffe eller alkohol under tre veckor. På nåt sätt tycker jag det låter ohälsosamt. Inte för att jag är den som är den men måste frågan komma just nu när jag har en prinsesstårta (en köpes) i kylen?

Överraskningar



Det är trevligt med överraskningar. Förutom när de kommer mitt i natten, när man sover och inte alls är beredd. I natt väcktes jag av en fruktansvärd smärta i min vänstra vad. Kära nån vad det smärtade. I ren panik studsade jag upp och började dra. I vad kom jag inte ihåg. Kanske var det i mina tår...

Det blev att kliva upp tidigt nu på morron. Min äldsta bror har fyllt 50 och nu ska (stackarn enligt mig) få "bli" överraskad, han ska få kränga på sig en grodmansdräkt och bege sig under vattnet. Det ska blir ett pröva-på-dyk som hans yngre bror kallar det. Under tiden sitter jag och lyssnar jag på ett av sveriges mest avlyssnade radioprogram -Ring Så Spelar Vi. Det är nånting fint över det programmet. Man blir glad när man hör vinjetten. Programmet sändes första gången 1968. Ett år som faktiskt omges av ett visst skimmer. Martin Luther King och Robert Kennedy mördas, men som ett ljus i mörkret; en obstinat gottegris föds :)


Ändrade vanor

Förr var det husmanskost. Nu mer är det Italienskt som gäller. Den känns lika nyttig som härligt god. Och den känns så lättlagad, inte så mycket krångla till. Jag menar ta lite rucculoasallad, några färska räkor och ett par flagor parmesan...Oh la la. Lätt som en plätt.

Jag tror min syrra gillar Glenn Strömbergs pasta. Varför det när det finns Barilla. Är det i vanlig ordning för att hon vill vara lite speciell?


RSS 2.0