Sommartid

Äntligen!

Nu har klockorna vridits fram och sommartiden är här. Kroggästerna tappade en timme på dansgolvet och nattsköterskorna tjänade en. ...Det är nu jag börjar längta efter blommor och grönskande gräs. Och färskpotatis.

På jobbet pratar vi ofta mat. Jag vet inte varför men det kan vara de gånger när det annars råder risk för att bli knäppt tyst i lunchrummet. Här om dagen avslöjade Ulf att han brukar blanda kapris i lingonsylten när han äter palt. Okej. Låt gå tyckte vi övriga. Ulf kommer nämligen från södra sverige, då blir det lätt att vi andra har nåt slags överseende med det.
Jag minns första gången Anders avslöjade att varje jul har hans familj kokt Ekorre!! på julbordet. Först trodde jag han svamlade. Men det gjorde han inte.  Nu för tiden känns det inte lika konstigt det där med ekorren. Man vänjer sig när man hört det några gånger.

Tack och hej. Ekorrpastej.

Jag missade våffeldagen

Jag brukar aldrig komma ihåg våffeldagen. Det gjorde jag inte i år heller. Men i helgen tror jag att vi ska grädda några hjärtan. Det är ju så gott!


Ibland börjar man fundera över saker och ting, också över sig själv. Här om dagen läste jag att Kenya befinner sig i nationell kris, att mer än 5,6 miljoner människor i landet svälter! Vad gör jag åt det? Ska jag vara ärlig, så rent ingenting. Jag är passiv. Jag vet, det är verkligen illa. De gånger jag stoppat en slant i någons sparbössa på stan räknas inte. Nu i skrivandets stund tror jag att jag ska skippa våfflorna och istället ägna mig åt att läsa in mig på hur man kan bidra. Så får det bli. Något måste göras. Och det bums. (Pssst. Syrran, du kan ju höra av dig om du vill haka på).

Farmors grimaser


Ändå som skönt att melodifestivalyran är över. Carolin kom tvåa så jag är nöjd.

Jag kom att tänka på hur vi fnissade åt farmor när hon åt sin apelsin. Trots att den var gammal och övermogen grimaserade hon nåt så vansinnigt på grund av att hon tyckte den  var sur. I samma veva låg vi kusiner i diket och mumsade på surblad och gnagade på rabarberstänger.




Ibland kan jag låtsas vara insatt


Ibland kommer jag på mig själv med att låtsas vara insatt i saker jag egentligen inte alls är påläst på/i! Som i förrgår, på jobbet när FRA förslaget ifrågasattes och vad signalspaning egentligen innebär. Helt plötsligt hör jag mig själv (läs lägga mig i) uttala mig om själva signalspaningen! Som om jag om någon vet något om det...

Nåväl. I morse tog mitt morgonkaffe och satte mig framför datorn. Mitt i allt surfande hamnade jag på en sida med information om Karl Heinz Dellwon, tydligen en f.d terrorist. Kära nån vad han påminner om en jag har hört kallas "Lustiga korven". Varför Markus Fagervall skulle vara uppkallad efter ett roligt pålägg blev helt plötsligt mer intressant än FRA. Det här låten m honom låter som om det vore en Keane-låt, men den är bra.

















Goddag yxskaft




Jag har fixat så att jag kan koppla upp mig trådlöst på jobbdatorn. Det var så underbart att äntligen få det tillgrejsat. För att kunna koppla upp sig var jag tvungen mata in en SIM-kod på fyra siffror. Första gången jag prövade var här hemma. Då började jag med att slå fel kod...Inte bara en utan 3 gånger -på raken! Första gången det blev fel trodde jag att jag slarvat med nummerföljden. Så gång nr 2 skrev jag in den lugnt och sansat. Nähä. När det inte funkade igen så slår jag in SAMMA KOD IGEN, fast i hög puls. Wepp om var det klart med att surfa trådlöst. Goddag yxskaft!









Stress




Jag blev så uppstressad idag. Min kompis ringde samtidigt som hon var ute på morgonpromenix. Hon hade för dagen ett sånt fullspäckat schema; låna böcker på biblioteket, gå hem och duscha, äta frukost i lugn och ro och sedan köra yoga programmet som hon har på dvd.


En smak av sommar




Igår skottade vi fram utegrillen och lade på några välmarinerade köttbitar. Vi var alla överens om att det smakade sommar och att man längtar efter den.


Rosa grill

Jag hittade en klämmig bärbar grill i rosa på nätet som jag tycker påminner om en liten gris. Den skulle göra sig riktigt bra i det sommargröna gräset. Vad jag förstod ligger priset endast på överkomliga 250 kr. Grillen finns även i svart, men det är ju inte lika roligt.


Caroline var klart bäst i går och hennes turkosa stövlar var riktigt snygga!


Earth Hour




Många bäckar små
Den som spar, han har


Äntligen. Nu har man chans att leva efter ordspråken!

Den 28 mars mellan 20.30-21.30 är det avsatt en hel timme för oss att släcka ner ljusen och spara på energin. Läste på flyget att Eiffeltornet och Operahuset i Sidney hakar på jippot som döpts till Earth Hour. Himmel så klokt. Och smart. Att man inte lyckades vara den som kläckte den briljanta idén!


Svante på jobbet han kan konsten att få till det. Han brukar säga: I morgon är den lates motto. Högt och tydligt. Någon sa att han har tänkt att trycka upp en affisch men jag hoppas inte det...





Dubbla kasettdäck. Förr. Inte nu.


Ibland måste något gammalt rensas ut för att istället göra plats för nånting nytt. Min gamla stereo med oranga detaljer och dubbla (?) kasettdäck förstod jag mig aldrig på. Ljudet var inte det bästa heller. Nu har den fått ställa sig i skramvrån och vila.  Istället har vi fått en högblank stereopjäs i svart med en rejäl subwofer till. Att den har små blåa lampor i sig, såna där som ser framtidsaktiga ut gör saken mycket, mycket bättre. Ikväll ska vi kräma på den här. Himmel så bra, särskilt när det drar till på refrängen med ett "ååååh wwwheee åååååååå..."





Cloettas miniplopp



Idag blev det fyra mini-plopps till efterrätt. För oss smågodisälskare är plopps minibitar i påse perfekt. Man tar bara precis så många man behöver...Mmm, underbart med ljus choklad och krämig kolafyllning inuti. 

Jag har berättat  om mina godisvanor för Åke på jobbet. Åke är en sån som nyttjar lunchen för träning, åker Vasaloppet och så. Han sa att jag måste få ett stopp på ovanan. Som ett alternativ skulle jag gnaga på ett äpple istället. Men det sa han nog bara för att hans pappa odlat västeråsgurka och drivit ett äppelmusteri.




RSS 2.0