Skoterägare


Vi har blivit med skoter. Personligen är jag för sånt som gör en skoter bekväm ex.vis hög framruta, back och packlådor. Andra suckar när jag ställer en nyfiken fråga som  "har den elstart"?. Då förstår ni.

Nä hörrni, om man kanske skulle gå ut och göra några stjidderlyft ...








Grannen grillar


Igår när jag gick hem från mitt jobbet och var så där lagom hungrig man kan vara efter en hel eftermiddag med bara kaffe, kände jag att grannen här borta startat upp sin kolgrill. Jösses, den ska vi också starta upp tänkte jag. Iof är sommaren grillningens förlovade tid men ingenting går upp mot att grilla mitt i vintern. Men så idag glömde jag givetvis att föreslå det, men kanske till helgen :)







Skidåkning


Det är mycket skidor just nu. Förutom att det blev en lång tur på isen denna morron har Skid-SM fossingarna börjat svalna, det börjar ju att dra ihop sig... Bara så ni vet. Jenny och hennes gäng är den skara i organisationens som jobbar på absolut högtryck, på onsdag är det invigning och då ska vi i alla fall vara där för då är det mästersprinten som gäller.

När jag var liten var det mer regel än undantag att skidorna saknade fäste. De hade heller inget glid. Pappa, som kanske inte var den mest kända att behärska de senaste trenderna eller vallartekniken, brukade som åtgärd lägga på blått klister. Jag vet fortfarande inte om det var klistret eller om det var längden på skidorna och stavarna som orsakade att det alltid gick så tungt. Skidorna och stavarna ska ju som bekant vara i förhållande till personens aktuella kroppslängd. Hos oss fick man dessvärre rätta sig efter "man tager vad man haver". Att sen pappa gick och köpte sig ett par skidor med olika längd - i modern tid - är fortfarande ett mysterium.


15 Januari



Idag hissar vi flaggan för lilla mamma och några till.
Eftersom det är omöjligt att skicka ett paket till himlen har vi skickat ett till en gullig tjejja i stockholm och ett ska blivande biblotekarien få.
Haddenäran på er högtidsdag!






En riktig gammal goding


Jag vet. Det tjänar inte nånting till att va efterklok men jösses så fint pappas gamla goding skulle ha gjort sig, jag skulle lyckligen ha platsat in i min fars fullkomligt urmodiga mössa när vi i helgen besökte pälsmössans förlovade land.

På förslag tog jag upp att vi kunde ju fråga pappa om vi fick ärva och sen nyttja den bägge två men där tog det stopp. Tvärstopp. Men kanske syrran eller Ellen kan tänka sig delad vårdnad...?...eller vad säger du Kersti :)





















Bättre och bättre dag för dag






Den här julen önskade jag en pälsmössa men fick en postlåda. En egendesignad i svart. Dé ni!

I år välkomnade vi det nya året med både skål och raketer. Vi hade tur, den som försåg oss med det sistnämnda var i vanlig ordning familjens egen pyrotekniker.

Gott Nytt bästa kusiner, syskon, vänner och läsare. Nu kör vi så det ryker!


 



"Hellre en grön sak i skogen än en skog av grönsaker" (RN -09)






RSS 2.0