Tillfälligt avbrott











Nu blir det att ta rast


Hej mina kära läsare,

Vi har äntligen skaffat oss ett fadderbarn. Det blev ett barn från Indien, en pojke med ett vackert namn.  Det känns riktigt spännande men framför allt bra.  I samma veva som vi bestämde oss för det, inhandlades tre stycken pelargoner av sorten Mårbacka. Men gu nåde....de åkte ut lika fort!

Så här på bloggens dryga 1-års dag tänkte jag att jag skulle passa på att ta en lång rast nu när det är så mycket annat som händer. Jag behöver också  fylla på med inspiriation. Jag hoppas det så småningom ska börja klia i skrivarfingrarna, men....

Nu är det i alla fall påsk -och det är lördag. Då får man äta godis. Istället för frukost blir det att botanisera i påskägget. Gu så trevligt.

Glad Påsk!



Prepared for easter by Rune T.



Föreningsliv



Det verkar vara dags att gå med i en pensionärsförening. Jag tror mitt intresse för extrapriser, småfåglar och recept på go´doppa skulle kunna delas med många av föreningens medlemmar.

Rullrån är det bästa jag vet!  De är lite pillriga att göra men det är värt besväret.




Det som göms i snö



Jag försökte se det fina när jag cyklade tvärs genom stan denna morgon kl 06.30. Det är inte så lätt när det som göms i snö kommer upp i tö "pling, pling".

Min nästäppa har blivit bättre men smaken är inte tillbaka. Inte till hundra.  Luktreceptorerna ligger då och sover!  Igår tyckte jag det luktade surt. Väldigt tydligt surt. Men nä, där hade jag fel. Det luktade bränt enligt alla andra.

Och jag som vill ha fullt med pellisar i hallen i sommar. Men...! Pelargoner ger mig snuva, och nästäppa. Fast jag har ju hört att det ska finnas så fina nässprayer nu för tiden...







Förkylningsviruset som aldrig ger upp



Det senaste året har jag drabbats av förkylning femtielva gånger ungefär. Bah så less jag blir.  Efter ett par dagar med lite kraxande kom i vanlig ordning nästäppan.  Täppan blev riktigt kraftig den här gången. Det kändes precis som att en prinskorv var uppstoppad i vardera näsborren. Sen dess har dagarna varit en plåga. Luktsinnet försvann. Helt. Allt jag äter smakar papper. Jag kan inte ens avgöra om det smakar brev -Eller toa...!




Innovation



Vet ni. Jag har en kollega som skrivit en avhandling kring ämnet innovation. För inte så länge sedan tog jag mod till mig och bad om en förklaring till vad egentligen ordet betyder och hur stor betydelse det har i just den bransch vi verkar. Visst, det är väl rätt naturligt att man frågar om man inte riktigt vet, men det känns riktigt fånigt när man ändå sitter där i slutändan och ändå inte har...ja riktigt förstått. Poletten har inte trillat ner. Och man kommer på sig själv med att man hummar med och nickar förstående, som om man gjort det!. Jag var livrädd för att det skulle komma nån fråga. Men det gjorde det inte. Tack och lov för det.

RSS 2.0