Okej




"- Men mamma. Det är bara du och dom gamla som öppnar en burk fruktcoctail till efterrätt." Ja, det kan hända. Men nu råkas jag tycka att konserverad frukt är en mycket behändig efterrätt. Och god dessutom! 

Här om dagen hade vi äldre varit och köpt oss några hekto med lösviktsgodis. När så den lille inventerade papperspåsen rafsade han runt ett tag. Så höll han upp en colaflaska och sa: "-Men alltså, så typiskt gamla och köpa såna här godisar. Vi satt som frågetecken. Vad menar du? "- jamen häijjn är bara såna gamlen köper". 
"- Jaha.
Och vart placerar du då sidenkudden och kungen av danmark och de hårda apelsinklyftorna?". Men där kom vi inte längre för det visade sig att han inte hade den blekaste om vad vi pratade om....

I nästa inlägg kommer jag att beskriva om hur man öppnar en fruktburk med en klassisk konservöppnare :)
Trevlig helg!


Konserverade Päron








Kommentarer
Postat av: åsa

Är det lite mer hemmafredag tar man persikohalvor. Fruktcocktail signalerar lite mer fest. Ovispad grädde till så klart. På tal om godis (eller karameller som vi sa förr i tiden) så är Bridgeblandning också en bortglömd delikatess. Mormors sidenkuddars utgång ur sortimentet sörjer jag än. Go kväll /Åsa

2010-03-14 @ 20:59:44
URL: http://brillor.blogg.se/
Postat av: Soffipropp

Vi sa lördagsgodis i föräldrars närvaro. I kompisars närvaro sa vi karra...

2010-03-15 @ 17:55:21
Postat av: R

Till och med jag gillar fruktcocktail utom dom röda bären. Inte har det med åldern att göra eller?

2010-03-15 @ 18:17:43
Postat av: jag

Karra still going strong...föresten har Strong, minttabletterna gjort sitt på hyllorna?



Det med det röda bäret är ungefär som med den bakade pastejen, när man passerat 30 äter man det.

2010-03-16 @ 19:05:56
Postat av: åsa

Dom röda bären lockade när man var liten, men man fick sitt straff de var inte goda. Nu går de ner, så mjälla och mjuka. Nu finns Strong Lime. När jag var lite då fanns Lime överhuvudtaget inte. Varken au naturel eller som fejksmak. Det fanns inget som var smaksatt med Lime. Man åt vattlingon om man var hos Torborg eller farmor. Slät vetebullslängd. Anisbröd. Kardor. Rån, både smörgås och rull. Brysselkex. Muffinsen och kakorna var små på den tiden. Emsertablett eller kanske Tenor. Bugg päron. Saft-is med apelsinsmak och chokladdoppad topp, väldigt stark smak på isen.

2010-03-17 @ 22:30:02
URL: http://brillor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0