Små fötter sätter också spår


Ibland kommer tiden och minnena inte bara ikapp mig. När jag var liten fick jag ett par svarta träskor med kurbitsmålning på. Jag kände mig så fin i mina nya klackeskor. En gång när vi åkte båt, långt långt ut till en av våra fina skärgårdsöar gick jag dumt nog, i land med mina nyinköpta träskor.  För att inte skada skorna eller mig själv tog jag av mig dem och parkerade dem på en av klipporna. Har ingen hittat och tagit hem dem står de nog fortfarande kvar där än idag. Det händer att jag får höra hur slarvig jag var. Pappa brukar nämna det nån gång om sänder. Samma om den nyinköpta sovsäcken -av äkta anddun och av märket Caravan - som jag blev avstulen mitt på blanka ljusa dagen, på T-banan i huvudstaden....och om hur jag tillagade Hawaiigryta av älgfilén - en kalvfilé!

Min äldsta bror hade nyligen tagit körkortet och ville ju så låna gubbens bil för att fara ut en sväng. En hydraulslang hade gått sönder på Amazonen så han fick tydliga order om att "du använder inte bromsen annat än att det gäller ett människoliv..."

Vi fick också stränga order av vår då arbetströtta fyrbarnsfar om att "Anpassa.., anpassa.." när vi övningskörde. Än idag förstår ingen vad vi skulle anpassa för eller mot.

Jag minns också hur arg min syrra blev när jag skrämde henne mitt under pågående dammsugning. Jag skulle aldrig ha gömt mig i hennes rum den gången. För jag fick mig värsta laveten, rakt över skallen. Det slutade med att vi bägge grät. Hon av rädsla, jag av smärta.




Kommentarer
Postat av: SophiaStrid

haha, jag älskar när ni sitter och pratar om typ Ivar och vad han har sagt och alla hyss ni har haft för er. :D

2008-08-19 @ 20:17:35
URL: http://sophialinacatarina.blogg.se/
Postat av: Soffipropp

Och vi Jokkmokkare fick alltid höra när vi övningskörde att: "SLIRA INTE PÅ LAMELLERNA!" Och jag blev så skraj en gång att jag istället för att lägga i ettan fick in backen...

2008-08-19 @ 20:29:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0