Åkerbäret

image52


*
Åkerbär (Rubus arcticus) växer i norra Sverige på fuktig, mager och kalkfattig mark t.ex. vid stränder, i vägrenar, åkerkanter och sumpiga lövskogar. Blommorna är vackert rosa. Solmogna åkerbär får en mörkröd färg och är mycket välsmakande. De bör ätas färska, men kan också användas till både likör och sylt. Åkerbär är Norrbottens landskapsblomma (
www.skogsstyrelsen.se)

*

Visst finns åkerbäret kvar! Tyvär kan jag inte svara för att ställena (åkerbärsch) finns kvar....Man blir glad när man ser dom små rosa blommorna här och där.... för då vet man...att snart...mycket snart, hänger där ett gudomligt bär.

Nånting som är svårslaget är faster Dubbelnamns rånkorgar (ni vet rullrån fast i korgform) fyllda med vaniljglass och åkerbärssylt. Faktiskt så kom hon på tal igår. Om att hon var så ihärdig om att vi skulle använda reflexer. Att vi skulle se oss för när vi vistades i trafiken.. Enligt syrran så hade faster Dubbelnamn ansett att man som cyklist och god medtrafikant skulle man visa med höger alt vänster hand att man skulle svänga i en korsning....alltså ut med sträckt arm och hand åt samma håll man svänger....och det känns ju som att man känner igen det....MEN... hänvisning skulle även ske om du cyklade rakt fram förbi/genom en korsning...alltså armen och handen rakt fram. Hela vägen genom korsningen!



image53





 


Kommentarer
Postat av: Åsa

Åh, vilka minnen. Bäret & trafiktipset.

2008-04-22 @ 22:43:54
URL: http://www.brillor.blogg.se
Postat av: Ove

Jag tycker att åkerbär smakar som tranbär.

2008-04-23 @ 22:41:46
Postat av: SophiaStrid

Jag måste bara få länka dig en sida där en tjej född 1990 förklarar hur hon svälter sig själv. Det är hemskt! Och som mest vägde hon 54 kg, då bestämde hon sig för att banta.. Och det är kanske 7 st eller fler tjejer som har hängt på hennes "fasta". http://need-to-be-thin.bloggagratis.se

2008-04-24 @ 20:44:59
URL: http://sophiastrid.bloggagratis.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0