När smakar en semla som allra bäst
Jag är en sån som kan starta dagen nästan med vad som helst till frukost. Stekt potatis och korv funkar lika bra som en bit av gårdagens tårta som blev över. Idag blev det att starta med en fettisdagsbulle (som jag aldrig annars brukar kalla den).
Det ska vara mycket pudersocker. På locket. Då ser det ut som om det har snöat och då smakar semlan som allra bäst.
Härligt höra att någon annan kan börja dagen med tårta. Igår blev det ingen semla till frukost men dock väl en efter lunch som arbetsgivaren bjöd på. Och den var god. Sen hade jag en som väntade på mig när jag kom hem och den var också god. Nu dröjer det ett år till nästa semla.
De ska absolut vara varm mjölk i en djuptallrik, sen i med semlan. ta av locket o doppa o ta första tuggan. Sen ett skarpt skedtag så man får med lagom dos grädde, mandelmassa och bulle i samm tugga. Efter en stund börjar bullen bli härligt saftig och fuktlösdallrande o varm. Den kalla grädden och söta mandelmassan till det är underbart.
Jag bara undrar, bloggen har två kategorier- allmänt och blandat. Hur vet du var du ska placera semmelinlägget?
...måste bli blandat? eller?
Man tar en Bulle+massa+grädde ...å så socker på! ;)
...men det är klart, skulle ju vara bra å veta vilken kategori det är!
Åsa; det vet jag inte. Vilken kategori tillhör ditt inlägg. Märkvärdigt eller besvärligt :)
Karin; Jag vet faktiskt inte vart semlan skulle hamna. Under "Bulle" kanske?